CENNA

Cenna en Sandra laten u graag zien waar een cocker enorm van kan genieten !!

Er zijn heel wat dingen die je samen met je hond kunt doen en waar je echt als een team moet samenwerken. Omdat ik graag met Cenna actief bezig wilde zijn en dit me heel leuk leek, ben ik behendigheid gaan doen.

Voor diegene die nog niet precies weten wat behendigheid is, zal ik dit uitleggen. Bij behendigheid loop je samen met je hond een parcours dat bestaat uit een aantal hindernissen. Dit zijn  bijvoorbeeld hoogtesprongen,
tunnels, de slalom, de wip, schutting, kattenloop en de band !! Hierbij moet de hond de hindernissen nemen. Bij het lopen van het parcours is het de bedoeling dat de combinatie foutloos en zo snel mogelijk rond moet komen. Het is dus flink rennen geblazen. Behendigheid is een teamsport. Dat betekent dus dat zowel de begeleider als de hond een cruciale fout kan maken !! 1 verkeerde beweging van de begeleider kan de hond de verkeerde kant op laten gaan.

Ik ben met Cenna zo’n 2 jaar geleden begonnen met behendigheid. Zelf heb ikhet idee dat het een leuke hond is (de cocker) om behendigheid mee te doen. Het is niet het “beste” ras voor deze sport en we zullen ook wel nooit wereldkampioen worden, maar zij vindt het hartstikke leuk en dat is het belangrijkste !!

Wanneer ik mijn spullen heb gepakt om te gaan trainen, kan ze niet wachten om mee te gaan !! Zoals in het dagelijks leven is Cenna bij behendigheid soms ook een beetje eigenwijs en doet ze een enkele keer waar ze zelf zin in heeft !! Dan komt haar cockerpassie naar boven en volgt ze haar reukorgaan naar lekkere geurtjes. Echt lang boos kan ik dan niet op haar zijn. Vooral niet als ik haar daarna weer als een  maffe cocker een perfect parcours kan laten lopen !!

Dan kan ik achteraf alleen maar lachen om die gekke zalige hond. Ongeveer 3/4 jaar geleden zijn we begonnen met wedstrijden. Hierbij kom je echt allerlei verschillende hondenrassen tegen. De een wat meer geschikt als de andere, maar dat maakt niet uit want ze vinden het
allemaal heel erg  leuk. De wedstrijden gaan goed. We lopen vaak foutloos en met de snelheid zit het ook wel goed. Hierdoor hebben we al een paar prijzen in de wacht gesleept, wat het natuurlijk helemaal leuk maakt voor mij.

Er zijn natuurlijk ook momenten dat ik een verkeerde beweging maak en Cenna in de fout gaat. Het maakt mij niet uit hoe we op een dag gelopen hebben, de hoofdzaak is dat wij er beiden plezier in beleven. 

Zowel Cenna als ik leren elke keer weer bij en dan vooral van de fouten die we gemaakt hebben. Het samenwerken met mijn hond geeft een goed gevoel en als daarnaast je hond het geweldig vindt om behendigheid te doen is het plaatje compleet !!

Ik hoop dat jullie zo een beetje een beeld hebben van wat Cenna en ik precies doen. Misschien is het voor jullie wel een inspiratie om zelf samen met je hond te gaan werken en de kunsten van de behendigheid te gaan oefenen. Misschien komen we elkaar een keer als concurrenten tegen op een wedstrijd.

 Hieronder een inschrijflijst met data van de wedstrijden, als jullie zin hebben kunnen jullie ons altijd komen aanmoedigen. Dit zouden we heel leuk vinden.

Wie weet tot ziens,


Sandra van Melle en Cenna

 Want misschien heeft U zelf ook een sportieve viervoeter in huis die graag samen met U dezelfde uitdaging aan wilt gaan !!

Hier leest u verslagen van Cenna’s Sportdagen !!

Alle aanvangstijden zijn  09.00uur en de dag duurt tot ongeveer 16.00uur !! Over de gehele dag vinden er 3 doorgangen plaats !!

——————-

8 september

KC Scheldezoom

Ruytershoveweg 41

4622 RK Bergen op Zoom

———————


23 september 2007

Zeeuws Vlaamse KC

Boslaan

Axel

——————


6 oktober 2007

HSV W.I.K.

Kuilpad 6

1509 AS Zaandam

   

Reacties zijn gesloten.