CENNA’s Sport !! 

Verslagen van mijn belevenissen op het veld met Cenna !!

 

Deze dag wil ik u heel graag vertellen ……

 

Vanwege het feit dat Cenna afgelopen zomer (2005) loops is geweest en pups heeft gehad hebben we gedurende 4 maanden niks aan behendigheid kunnen doen. Vooral die laatste maand kon ik bijna niet wachten om weer te gaan trainen.

Vanaf het moment dat we eindelijk weer konden beginnen hebben we 2 maanden flink getraind.

Toen was het zover. Na een half jaar geen wedstrijd gelopen te hebben, gingen we begin december naar St. Oedenrode. Door oponthoudt onderweg waren we vrij laat op de plek van bestemming waardoor ik geen mogelijkheid meer had om het 1e parcours van te voren te verkennen. Nou ja, dan maar goed kijken hoe de anderen lopen en de volgorde van de hindernissen proberen te onthouden.

Dit was gelukkig niet zo heel moeilijk. Ik voelde me niet zo heel zeker maar we liepen foutloos en eindigde uiteindelijk als 4e.

Vervolgens kwam het vastparcours met daarna de jumping.

In de wedstrijden tot nu toe zijn we regelmatig foutloos rond gekomen maar nooit was dit binnen de vereiste tijd om kwalificatiepunten binnen te halen. Meestal zijn we hier een paar seconden te langzaam voor.

Het vastparcours ging goed en Cenna liep aardig door. Ze had niet dat ze hier en daar even een geurtje op wilde doen waar madam zo nu en dan nog wel eens toe in staat is. Toen we foutloos gefinished waren kwam ik er achter dat we deze keer ruim binnen de tijd waren rond gekomen. Dus ons eerste kwalificatiepunt is binnen. En wat ik minder belangrijk vond maar wel heel leuk is, is dat we de eerste prijs behaald hadden op dit parcours en een beker kregen. 

 ‘s Middags hadden we de jumping nog. Dit was echt een parcours waarbij je heel hard kon rennen omdat je niet zo heel veel moest draaien om goed voor de hindernis te komen. Dan moet je natuurlijk wel een hond hebben die met je mee rent. Ook nu had Cenna er zin in en gingen we er samen tegenaan. Het liep allemaal vloeiend en uiteindelijk zaten we nog een seconde binnen de toegestane tijd. En ik maar denken die tijd red ik nooit. Ons 2e kwalificatiepunt was binnen.

Echt onvoorstelbaar hoe een dag kan lopen. Je zult altijd zien dat je zo nu en dan eens filmt en precies op deze dag geen camera meeneemt.

Nu nog 1 kwalificatiepunt en dan promoveren Cenna en ik naar een hogere klasse.

 

Echt een onvergetelijke dag!!!!

 

 

EINDELIJK
GEPROMOVEERD


Na in december 2005 onze eerste 2 uutjes (kwalificatiepunten) behaald te hebben, gingen we de eerste maanden van 2006 vol goede moed op naar de 3e.

Helaas voor mij, dacht Cenna hier anders over. Ze deed regelmatig waar ze zelf zin in had. Op die momenten was wel een beetje boos op haar omdat ik weet dat ze ook de sterren van de hemel kan lopen. Later bedenk ik me dan dat deze acties echt Cenna eigen zijn. Het ene moment luistert
ze heel goed en het andere moment heeft ze zoiets van, ik heb iets gevonden wat veel interessanter is.

Ik hoef niet meer te twijfelen of ze echte cockertrekjes heeft.

 In juni 2006 ging eindelijk de knop bij haar om. Het 1e rondje was weer zo slecht als de voorgaande maanden het geval was.

Het 2e parcours ging ze als een speer. Ik genoot van elke meter die we liepen, hopende dat ze niet net 1 klein foutje zou maken. Uiteindelijk waren we foutloos en ruim binnen de toegestane tijd.

Na veel geduld was ons 3e uutje binnen. Dit superrondje leidde er ook toe dat we 1e werden op dit parcours. Zo zie je maar, de aanhouder wint.

Omdat je 3 uutjes nodig hebt om te promoveren naar een hogere klasse, zitten we vanaf juli 2006 in de 2e klasse.

Het wordt nu wel een stuk moeilijker in de volgende klasse. Maar we gaan hard trainen. En proberen zo verder te komen en het allerbelangrijkste, we gaan er voor om heel veel lol te maken.

 

 

Sandra van Melle

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.